To: tietosuoja@om.fi
Subject: selvityspyyntö?

Havaitsin sähköpostipalvelimen lokista, että tällä otsikolla sekä lähettäjänimellänne oli yritetty lähettää Microsoft Wordilla tuotettu dokumentti osoitteeseen parkkiruutu@evvk.com. Kyseisen palvelinkoneen omistajana ja ylläpitäjänä katsoin parhaaksi poistaa ko. palvelun toistaiseksi ainakin kunnes tiedän mistä on kysymys, kun kerta tietosuojavaltuutettu pyrkii ottamaan yhteyttä.

Voisitteko ystävällisesti lähettää kyseisen postin, jonka yrititte lähettää, jossain standardissa muodossa tähän osoitteeseeni? Microsoft Word -dokumentti ei ole standardi formaatti, josta alempana lisää.

Lisäksi kyseisen osoitteen takana on automaattiohjelma, joka lukee ainoastaan mahdollisen kuvaliitteen ja tallentaa sen tiedostoon, joten mikä tahansa muu siihen osoitteeseen lähetetty sisältö ei päädy yhtään minnekään, vaan se yksinkertaisesti katoaa, kuten kyseisen palvelun sivullakin mainittiin.

Pyytäisin Teitä virallisena tahona huomioimaan, että Microsoft Word -dokumentti ei ole mikään standardi, vaan yhden nimenomaisen ohjelmistotoimittajan suljettu formaatti, jonka lukeminen edellyttää nimenomaisen Microsoft Word -ohjelman käyttöä. Ei voida koskaan varmuudella olettaa, että postin vastaanottajalla on kyseinen ohjelma käytettävissään.

Totean, etten aio ostaa kyseistä ohjelmaa, saati sen vaatimaa Windows-käyttöjärjestelmää sähköpostiliitteiden avaamisen takia.

allekirjoitus
takaisin